Een koffie voor een miljoen
In Venezuela is oppositieleider en parlementsvoorzitter Juan Guaidó toegang tot het parlement geweigerd. President Maduro benoemde Luis Parra tot zijn vervanger, de oppositie spreekt van een coup.

De crisis in Venezuela heeft ervoor gezorgd dat er in het land sprake is van een hyperinflatie. In de documentaire van Romain Champalaune zien we hoe die inflatie gemeten wordt aan de hand van een kopje koffie.

Kijk hier de hele docu: 'Een koffie voor een miljoen' →

Human shortdocs

Meryem
In oktober viel het Turkse leger Noordoost Syrië binnen nadat een paar dagen daarvoor president Trump de Amerikaanse troepen uit het gebied terugtrok. Daarmee verloren de Koerden de bescherming die hen toegezegd was. De oorlog in het gebied die nog maar net beëindigd leek, is weer begonnen. De Koerdisch-Nederlandse filmmaker Reber Dosky filmde commandant Meryem in de beslissende fase van de strijd tegen IS.

Over Human shortdoc

Tot eind 2019 te zien via WhatsApp, door gewijzigde voorwaarden van die dienst vanaf 2020 te zien via onze nieuwsbrief: Korte versies van Human-docu's die duiding geven aan de actualiteit. Onder de veelzeggende naam: 'Human shortdoc'. 

Wat betekent de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Irak voor de Koerden in Noordoost-Syrië? Hoe wordt hyperinflatie gemeten in Venezuela door de politieke onrust in het land? 'Human shortdoc' maakt elke twee weken een korte versie van een documentaire uit het archief die verdieping geeft bij het nieuws.