Binnenkort bij Human: Goede buren

Overbuurvrouwen Ada Kelder (59) en Wilma Slobbe (70) gaan op huisbezoek bij eenzame ouderen. De eenzaamheid van ouderen raakt ze en daarom ondernemen ze actie. Maar kun je wel iemand uit zijn eenzaamheid bevrijden?

Geschokt was Rotterdam toen in 2013 de Rotterdamse Bep de Bruin dood werd gevonden in haar woning. Ze bleek al tien jaar geleden te zijn overleden. Blijkbaar had niemand haar gemist. De gemeente reageerde met een campagne tegen eenzaamheid, waar Ada en Wilma zich aanmeldden als vrijwilligers.

Ze leggen huisbezoeken af, en komen dus achter de voordeur bij eenzame ouderen. Zo ook bij Jan (81) en Til (85). Jan komt al zeven jaar nauwelijks zijn huis uit. Hij wil graag zelfstandig blijven, maar daarin wordt hij alleen maar eenzamer. Til is een sterke, maar koppige vrouw. Ze weigert elke hulp of steun, en haar gevoelens vertrouwt ze alleen toe aan haar hond Sandy.

Ada en Wilma zijn diep geraakt door de eenzaamheid. Maar kun je wel iemand uit zijn eenzaamheid bevrijden? En waar ligt de grens tussen zorgen voor, en bemoeien met?

Goede buren is een film van Stella van Voorst van Beest. De film is vanaf 14 februari in de bioscoop te zien en wordt in september uitgezonden op televisie door Human.

+ Goed Gesprek

Na vertoning van de film worden er in sommige filmtheaters een Goed Gesprek georganiseerd. Deze paneldiscussies worden in samenwerking van verschillende gemeenten gehouden om de lokale aanpak van eenzaamheid in beeld te brengen.

 • Rotterdam, LantarenVenster - 11 februari + Goed Gesprek (meer informatie).
 • Amsterdam, De Balie - 13 februari + Goed Gesprek met regisseur Stella van Voorst van Beest (meer informatie).
 • Amsterdam, Het Ketelhuis - 14 februari + Goed Gesprek met goede buren Ada en Wilma (meer informatie).
 • Rotterdam, Islemunda - 16 februari met goede buren Ada en Wilma.
 • Haarlem, Filmschuur - 17 februari + Goed Gesprek met regisseur Stella van Voorst van Beest (meer informatie).
 • Den Haag, Filmhuis Den Haag - 21 februari + Goed Gesprek (meer informatie).
 • Utrecht, Louis Hartlooper Complex - 12 maart + Goed Gesprek. (meer informatie)
 • Amsterdam, De Balie - 13 maart + Goed Gesprek. (meer informatie)
 • Amersfoort, De Lieve Vrouw - 14 maart + Goed Gesprek (meer informatie)
   

Volg Human