Een film van regisseurs Petr Lom en Corinne van Egeraat

Gevierd acteur uit Myanmar wordt begrafenisondernemer

Kyaw Thu was gevierd acteur in Myanmar. Totdat een ontmoeting in een ziekenhuis zijn leven drastisch veranderde. In de 2Doc Kort: Schrijf je eigen geschiedenis van regisseurs Petr Lom en Corinne van Egeraat zien we Kyaw Thu als uitzonderlijk begrafenisondernemer. Uitzonderlijk, omdat de begrafenissen en crematies van zijn Free Funeral Service Society gratis zijn.

Kyaw Thu

Acteur Kyaw Thu werd van de ene op de andere dag begrafenisondernemer bij zijn eigen Free Funeral Service Society en verzorgt - ondanks heftige tegenwerking van de overheid van Myanmar - gratis uitvaarten. In 2000 ontmoette hij een familie die tot zijn verbijstering hun opgegeven moeder niet uit het ziekenhuis wilde ophalen, omdat ze de begrafenis niet konden betalen. Kyaw Thu kocht twee aftandse tweedehands lijkwagens en startte Free Funeral Service Society. Ondanks heftige tegenwerking van de overheid van Myanmar, alleen op een vuilnisbelt kon hij zijn kantoor vestigen, verzorgt Kyaw Thu op dit moment 10.000 gratis crematies en begrafenissen per jaar. Donaties van de bevolking van Myanmar zorgen voor financiering. Kyaw Thu wordt gevolgd bij zijn werk in Yangon, terwijl hij terugkijkt op de grote verandering in zijn leven.

Deze documentaire maakt deel uit van 2Doc kort, een serie korte actuele documentaires van HUMAN en Deep Focus Webdocs voor NPO 2, NPO 2 Extra en NPO Start.