Een korte film van regisseur Roshan Nejal.

3 juli 2022, 21:05 uur - NPO 2

Ruim 850 duizend jongvolwassenen tussen 20 en 30 jaar oud wonen nog bij hun ouders - vaak noodgedwongen. Volgens recente cijfers van het CBS blijft dit aantal stijgen. Regisseur Roshan Nejal (30) is één van hen. Roshan wil de woningmarktcrisis op een nieuwe manier belichten en onderzoeken wat de emotionele waarde is van het hebben van een eigen plek: wat betekent een huis voor je identiteit als mens? In de 2Doc Kort: Eeuwig Kind belicht Roshan zijn eigen situatie en die van lotgenoten. Kun je je wel als volwaardig mens ontwikkelen als je geen eigen woonplek hebt?

Regisseur Roshan Nejal.

Wat als je de volgende stap in je leven niet kunt maken en je leven in de pauzestand staat? Hoe ga je om met relaties en seksualiteit onder het dak van je ouders? Roshan spreekt met lotgenoten Djuri (30) en het koppel Wiljen (27) & Kirsten-Ann (27) over hun situatie. Met opvoedkundige Marina van der Wal bespreekt Roshan de gevolgen op de langere termijn. 

Over een nieuwe reeks 2Doc Kort

Eeuwig Kind is onderdeel van een nieuwe reeks korte documentaires van HUMAN voor NPO 2 en NPO Start. Met deze films, die zich bevinden op het snijvlak van journalistiek en documentaire, gaan de makers op zoek naar verhalen die zich afspelen in de haarvaten van de Nederlandse samenleving. Vanaf mei 2022 verschijnt er iedere maand een nieuwe korte film met een verdiepende blik op urgente onderwerpen.