HUMAN komt op Internationale Coming Out Dag met de 2Doc Kort: Naja's Mooiste Dans van filmmaker Jan Beddegenoodts, waarin de Georgische Naja Orashvili het verhaal vertelt hoe ze zonder enige vooropzet van nachtclubeigenaar activist werd en ondanks alle intimidatie en geweld bleef.

Naja's nachtclub Bassiani is vooral populair onder de LHBTQ-gemeenschap van Tblisi. Daarom wordt de club bestookt met haat, geweld en verdachtmakingen. Het leidde in 2018 tot een gewelddadige inval door de politie. Naja was die bewuste avond niet aanwezig en keek machteloos toe hoe clubgangers werden belaagd. Die nacht riep ze op sociale media op om te demonstreren. Duizenden inwoners van de stad gaven de volgende dag gehoor aan haar oproep. Ze maakten van het centrum van Tblisi één grote dansvloer en haalden daarmee het wereldnieuws. Het leidde ertoe dat de Georgische overheid - al dan niet gemeend- excuses voor de inval aanbood. 

Deze documentaire maakt deel uit van 2Doc Kort, een serie korte actuele documentaires van HUMAN en Deep Focus Webdocs voor NPO 2, NPO 2 Extra en NPO Start.