Ze waren met duizenden, mannen en vrouwen, veelal jong, arm, ongeschoold, dorpbewoners. In Qatar leverden ze een belangrijk aandeel aan de bouw van de WK-stadions

19 november | 22:34 uur | NPO 2

Naar schatting 6.500 gastarbeiders kwamen om tijdens de bouw. Een onbekend aantal keerde ziek of gewond terug naar hun land van herkomst.
De journalist Rudra Khadka zag hoe op het vliegveld van Kathmandu dode lichamen van de gastarbeiders werden binnengebracht. Buiten stonden rouwende familieleden en vrienden van de slachtoffers. Hij besloot de gastarbeiders een stem te geven en publiceert sindsdien hun levensverhalen.

Journalist Rudra Khadka

In Wij bouwden de Stadions zijn videobrief voor 2DocKort reist Khadka door Nepal. Hij bezoekt familieleden van slachtoffers, spreekt met teruggekeerde arbeiders over de verregaande rechteloosheid waarmee ze in Qatar geconfronteerd werden.
Hebben de Qatarese machthebbers inderdaad zoals door hen toegezegd de arbeidsomstandigheden verbeterd?  De ervaringen van de Nepalezen die Khadka spreekt in Wij bouwden de Stadions confronteren met een andere werkelijkheid.