Gelijke Kansen voor elk kind een onhaalbare zaak? Wij denken van niet. Daarom gaan we na de laatste uitzending van Klassen het land in om naar aanleiding van de serie met betrokkenen door te praten over oplossingen. Want dit probleem lossen we alleen samen op.

Wat gaan we doen?

Fragmenten uit de serie dienen als startpunt voor gesprek. Samen halen we de lokale problematiek boven water, delen we ervaringen en bedenken we wat er anders moet; zowel op beleidsniveau, als oplossingen waar iedereen per direct mee aan de slag kan gaan. Wat werkt er al goed en wat kan beter?

Standaard aanwezig tijdens alle meetups zijn Ester Gould en/of Sarah Sylbing  en vooral lokale strijders in het onderwijs; docenten, schoolleiders, schoolbestuurders, lokale politici en iedereen om het onderwijs heen.

Aan het slot van elke meetup verzamelen we de belangrijkste voorwaarden die nodig zijn bij het creëren van gelijke kansen voor álle kinderen. Vervolgens maken we duidelijke afspraken met elkaar om te zorgen dat er echt stappen gezet kunnen worden.

Deze voorwaarden worden gebundeld  in een grootse slotbijeenkomst in Den Haag, waar ze aangeboden worden aan landelijke beleidsmakers. Om zo tot concrete landelijke actie te komen.

Vaste moderator is ingenieur en universitair docent Hoessein Alkisaei. Hoessein Alkisaei zet zich al meerdere jaren op diverse manieren in voor mensenrechten en kansengelijkheid.

Deelnemen?

Heb jij ideeën voor hoe er gelijkere kansen voor elk kind kunnen worden gecreëerd of ben je juist op zoek naar oplossingen? Meld je via dit formulier aan voor de meetup in jouw regio. Klik onderstaand op de meetup het dichtst bij jou in de buurt.

Eigen meetup?

Wil je zelf ook een meetup organiseren n.a.v. Klassen? Graag!
Voor alle vragen over de meetups mail ons! Klassen@eenvandejongens.nl

Praktisch

Omdat de maatregelen omtrent Corona niet te voorspellen, zijn bieden wij het programma gelijktijdig zowel on- als offline aan. Alle bijeenkomsten zijn ongeveer van 18:30 - 21.30 uur, de precieze tijden per locatie volgen na aanmelding.