Zit jij in het eerste, tweede of derde jaar van de middelbare school? Geef je op voor de jongerenraad tegen kansenongelijkheid in het onderwijs en praat mee!

In de documentaireserie Klassen dalen we neer in verschillende klaslokalen waar elke dag weer de strijd wordt gevoerd tegen kansenongelijkheid. Nadat de serie op tv is geweest, gaan we het land in om met onderwijsprofessionals, ouders en iedereen die verschil wil maken door te praten over hoe we kansenongelijkheid het onderwijs uit krijgen.

En natuurlijk doen we dit niet zonder leerlingen. Met jou hopelijk zelfs. Misschien maak je het zelf mee, zie je het bij klasgenoten of vrienden of misschien vind je wel dat het helemaal niet meer een ding is in Nederland?

Laat je omscholen tot ‘leerlingexpert’ en praat mee.

Wij zijn op zoek naar leerlingen uit heel Nederland - die in een van de eerste drie klassen van de middelbare school zitten - om deel te nemen aan onze jongerenraad.

Wil je graag meepraten, maar heb je ook plankenkoorts of kom je niet altijd uit je woorden? Geen punt, wij helpen je deze te overwinnen, dus grijp je kans!

Wat ga je doen?

Je neemt deel aan drie sessies en één meetup. De eerste sessie is tijdens IDFA, het internationale documentaire festival in Amsterdam. Dan mag je - als eerste - beelden van de serie bekijken en bespreken we wat er aan de hand is.

De volgende keer werken we samen aan mogelijke oplossingen en tijdens de laatste sessie krijgt je tips and trics mee voor hoe je dit het beste over kunt brengen op een podium.

Ten slotte vertegenwoordig jij in het voorjaar van 2021 de raad in jouw eigen provincie tijdens een van de meetups die naar aanleiding van de serie wordt georganiseerd.

Meedoen?

Lees hier de volledige vacature en geef je voor 12 oktober op via dit aanmeldformulier