Extra online landelijke meeting speciaal voor schoolleiders

19 apr.
Datum
19 april 2021
Tijd
18:30 - 21:30
Locatie
Online

Samen in gesprek over kansenongelijkheid binnen uw regio

Gelijke Kansen voor elk kind een onhaalbare zaak? Wij denken van niet. Daarom organiseren we van n.a.v. Klassen twee extra Meetups met betrokkenen om door te praten over oplossingen. Want dit probleem lossen we alleen samen op.

Wat gaan we doen?

Schoolleiders voor de Toekomst en de makers van Klassen nodigen u samen uit voor een gesprek over kansen(on)gelijkheid.
Want dát u als schoolleider een rol kan spelen in het creëren van gelijke kansen voor alle leerlingen, lijkt evident. Maar hoe doet u dat? Welke competenties en interventies kan u inzetten? Wat vraagt dat van uw leiderschap?

Fragmenten uit de serie dienen als startpunt voor gesprek. Samen halen we de problematiek boven water, delen we ervaringen en bedenken we wat er anders moet; zowel op beleidsniveau, als oplossingen waar iedereen per direct mee aan de slag kan gaan. Wat werkt er al goed en wat kan beter? Wat kunnen we van elkaar leren?

Deelnemen?

Deze avond is specifiek voor schoolleiders uit PO en VO om kennis uit te wisselen en te verdiepen. Wat doen we op dit moment om kansengelijkheid te versterken en welke vervolgstappen zijn er nu nodig? Wij denken daarbij aan verdiepende en verbindende thema’s als latere selectie, de waardering van Pro & VMBO en “goede leraren op de juiste plek”. Meld je via dit aanmeldingsformulier aan voor de Meetup. Let op: waar de andere Meetups provinciale bijeenkomsten zijn, is deze extra Meetup er eentje voor mensen uit het hele land. Deze bijeenkomst is alleen online.