Meetup Groningen

01 apr
Datum
1 april 2021
Tijd
18:30 - 21:30
Locatie
Stadslab, Groningen

Stadslab, Groningen

Kansenongelijkheid is een belangrijk thema in Groningen. Op dit moment staan vijf Groningse gemeenten in de top 10 kansarmste gemeenten, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. 10.2% van de kinderen groeit hier op in armoede. Verder is er een mismatch tussen vraag en aanbod, met name in de sectoren zorg, bouw en techniek. Het is dus belangrijk dat jongeren kiezen voor de juiste vervolgopleidingen. Hoe bereiken we dit?

Problemen omtrent kansengelijkheid in het onderwijs kunnen per wijk, stad of regio zeer uiteenlopen. Juist daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk ervaring uit te wisselen om zo samen tot nieuwe inzichten te komen.

Wat speelt er nog meer? Dat horen we graag van jou!

Geef je op voor de meetup en laat ons al in het aanmeldingsformulier weten wat er volgens jou belangrijk is in deze regio en wie er nog meer niet mogen ontbreken bij de meetup. Op basis van deze input geven we de avond verdere invulling.

De meetup wordt zowel online als offline gehouden in evenementenlocatie Stadslab. Wethouder Carine Bloemhoff opent de avond.