Ook dit jaar is HUMAN weer partner van de Parade. Zin in een filosofisch gesprek of benieuwd naar de HUMAN-zondagen? Vind meer informatie op deze pagina.

Sinds 2019 is HUMAN mediapartner van de Parade, het rondreizende festival met zo’n tachtig theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud, en hebben we al verschillende programma’s in samenwerking opgezet. Zo interviewde we de doemdenkers van de Parade en gaf filosoof Stine Jensen de talk ‘Geluk voor Ongelovigen’.

Dit jaar houden we alle zondagen op de Parade een Filosofisch Spreekuur, waar je leert denken over je denken. In een kort filosofisch gesprek word je van het vraagstuk dat jou interesseert, via een onderzoek naar je denken over dat vraagstuk, begeleid naar een vraag die bevrijdt.

Ook nemen we op de Parade in Den Haag drie speciale Parade-afleveringen op van ons radio- en podcastprogramma Wat blijft met Lara Billie Rense.

Daarnaast selecteerde HUMAN elke zondag twee voorstellingen waar je met korting naar toe kunt. Deze HUMAN-pakketten vind je hier.

Meer over

Het Filosofisch Spreekuur

Wat is verantwoordelijkheid eigenlijk? Kun je vrij zijn in een relatie? Wat is ware vriendschap? En... hoe denk jij over deze vragen?

Wees welkom op Het Filosofisch Spreekuur van HUMAN waar je duikt in je eigen denken en jezelf verrast met een nieuwe kijk. Onze filosofisch practici begeleiden je in een kort gesprek over een persoonlijk vraagstuk, via een deepdive in je denken over dat vraagstuk, naar een vraag die bevrijdt. De vraag krijg je na afloop mee om nog een tijdje (of een leven lang) op te kauwen. Een vraag om vrijer van te worden dus. Én een beetje wijzer. Eerder interviewden we filosofisch practicus Margit Vegter over hoe zo’n gesprek in z’n werk gaat.

Het Filosofisch Spreekuur wordt iedere zondag aangeboden door HUMAN in samenwerking met het Gilde van Filosofisch Practici, van 17:00 tot 20:00 uur op de Parade.

Het Filosofisch Spreekuur

Meer over

Opnames van Wat blijft

Wat blijft als we er niet meer zijn? Welke inspiratie kunnen we halen uit de levensverhalen van anderen? Lara Billie Rense presenteert op NPO Radio 1 het radio- en podcastprogramma Wat blijft van HUMAN. Wekelijks focust Lara Billie op bijzondere en actuele levensverhalen en gaat die in gesprek met mensen die zich verdiepen in de levensloop van een ander, dood én levend. Tijdens de Parade in Den Haag worden er speciale Wat blijft Parade-uitzendingen gemaakt. Lara Billie duikt samen met artiesten en het publiek in een levensverhaal van de hoofdpersoon van een Parade-voorstelling.

Op 17 juli om 18:00 uur samen met Joost Oomen en de Poezieboys, over het leven van de Spaanse dichter Federico García Lorca.

Op 22 juli om 14:00 uur eerst met Mink Theaterproducties over het indrukwekkende levensverhaal van Frieda Belinfante. Later op de dag om 16:00 uur volgt Lara Billie het spoor terug naar de Gebroeders Grimm, samen met Tarik Moree en Tim Olivier Somer.

Meer over

De HUMAN-pakketten

Dit jaar hebben we op alle zondagen van de Parade twee voorstellingen geselecteerd voor slechts 25 euro, inclusief toegang terrein. Zo ga je zorgeloos en zonder keuzestress je zondag tegemoet. Kijk hier voor meer informatie over de pakketten.