Waar sta jij in deze wereld?
De wereld van vandaag staat bol van scherpe tegenstellingen en botsende belangen. Meningen worden in stevige spierballentaal gepresenteerd als feiten. Wetenschappelijke kennis wordt gewantrouwd. Intussen stuwen ontwikkelingen in wetenschap en technologie ons voort in de vaart der volkeren. Waar sta je dan? En áls je bent opgewassen tegen de druk van deze tijd, hoe onderscheid je dan feit en fictie waar algoritmen je de weg wijzen?

Hoe je in het leven staat bepaal je zelf
Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Human biedt je handvatten. We onderzoeken persoonlijke levensvragen en maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken. Met open blik, verder kijkend dan onze neus lang is. Vanuit onze missie > als publieke omroep en als spil in een netwerk van maatschappelijk betrokken organisaties. En ja: geworteld in het humanisme.

Human brengt je graag in beweging
Met onze programma’s voor tv, radio en online, maar ook bij de evenementen die we organiseren, mikken we op hoofd en hart. Altijd vanuit dezelfde wens: actuele thema’s agenderen en een beweging op gang brengen die uitmondt in positieve verandering. Ambitieus? Absoluut. Mogelijk? Ja zeker. Samen met jou.

Durf te denken
We laten je verschillende perspectieven zien en dagen je uit: durf te denken. Verras je zelf met nieuwe inzichten. Onderzoek, kijk en luister. Verwacht van ons geen pasklare antwoorden. Wél een gezonde dosis blikverruiming.

Een mening?
Die vorm je zelf. Autonoom en zelfstandig. Dáár kom je verder mee. En met jou de wereld. Die is gebaat bij mensen die vragen stellen, initiatief nemen, onderzoeken, bereid zijn tot veranderen. Doendenkers die opstaan, verantwoordelijkheid nemen, de handen uit de mouwen steken voor een mooiere samenleving en een betere wereld. Denken doe je zelf, leven doen we samen.

Doe mee met Human. Durf te denken.