De wereld heeft mensen nodig

Waar sta jij in deze wereld?
De wereld van vandaag stelt je voor nieuwe vragen. Ontwikkelingen in wetenschap en technologie stuwen ons in razend tempo voort in de vaart der volkeren. Waar sta je dan? Wat geef je uit handen aan slimmer wordende robots? Hoe zichtbaar ben je nog in een steeds verder automatiserende bureaucratie? En áls je bent opgewassen tegen de druk van deze tijd, hoe onderscheid je dan feit en fictie waar algoritmen je de weg wijzen?

Hoe je in het leven staat bepaal je zelf
Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Human biedt je handvatten. We onderzoeken persoonlijke levensvragen en maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken. Met open blik, verder kijkend dan onze neus lang is. Vanuit onze missie als publieke omroep en als spil in een netwerk van maatschappelijk betrokken organisaties. En ja: geworteld in het humanisme.

Human brengt je graag in beweging
Met onze programma’s voor tv, radio en online, maar ook bij de evenementen die we organiseren, mikken we op hoofd en hart. Altijd vanuit dezelfde wens: actuele thema’s agenderen en een beweging op gang brengen die uitmondt in positieve verandering. Ambitieus? Absoluut. Mogelijk? Ja zeker. Samen met jou.

Laat je uitdagen
We laten je verschillende perspectieven zien en dagen je uit: verras je zelf met nieuwe inzichten. Onderzoek, kijk en luister. Voor pasklare antwoorden ben je bij ons aan het verkeerde adres. Liever bieden we je stof tot nadenken.

Een mening?
Die vorm je zelf. Autonoom en zelfstandig. Dáár kom je verder mee. En met jou de wereld. Die is gebaat bij mensen die vragen stellen, initiatief nemen, onderzoeken, bereid zijn tot veranderen. Doendenkers die opstaan, verantwoordelijkheid nemen, de handen uit de mouwen steken voor een mooiere samenleving en een betere wereld. Denken doe je zelf, leven doen we samen.

Doe mee. De wereld heeft mensen nodig