Ook dit jaar is HUMAN weer partner van de Parade. Zin in een filosofisch gesprek of benieuwd naar de HUMAN-zondagen? Vind meer informatie op deze pagina.

Sinds 2019 is HUMAN mediapartner van de Parade, het rondreizende festival met zo’n tachtig theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud, en hebben we al verschillende programma’s in samenwerking opgezet. Zo interviewden we de doemdenkers van de Parade en gaf filosoof Stine Jensen de talk ‘Geluk voor Ongelovigen’.

Dit jaar houden we op zondagen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam op de Parade een Filosofisch Spreekuur, waar je leert denken over je denken. In een kort filosofisch gesprek word je van het vraagstuk dat jou interesseert, via een onderzoek naar je denken over dat vraagstuk, begeleid naar een vraag die bevrijdt.

Ook nemen we op 10 en 11 juli op de Parade in Den Haag speciale Parade-afleveringen op van ons radio- en podcastprogramma Wat blijft met Lara Billie Rense.

Daarnaast selecteerde HUMAN elke zondag twee voorstellingen waar je met korting naar toe kunt. Deze HUMAN-pakketten, genaamd Zorgeloze Zondagen, vind je hier.

Meer over

Het Filosofisch Spreekuur

Wat is verantwoordelijkheid eigenlijk? Kun je vrij zijn in een relatie? Wat is ware vriendschap? En... hoe denk jij over deze vragen?

Stap eventjes uit de Paradedrukte en trakteer jezelf op een goed gesprek met een filosoof tijdens het Filosofisch Spreekuur van HUMAN. Duik in je eigen denken. Verras jezelf met een frisse kijk op een persoonlijk vraagstuk en vervolg je weg met een vraag die je vrijer én wijzer maakt. De vraag krijg je na afloop mee om nog een tijdje (of een leven lang) op te kauwen. Een vraag om vrijer van te worden dus. Én een beetje wijzer.

Het Filosofisch Spreekuur wordt iedere zondag aangeboden door HUMAN in samenwerking met deze praktisch filosofen, van 17:00 tot 20:00 uur op de Parade in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Meer over

Opnames van Wat blijft

Wat blijft als we er niet meer zijn? Welke inspiratie kunnen we halen uit de levensverhalen van anderen? Lara Billie Rense presenteert op NPO Radio 1 het radio- en podcastprogramma Wat blijft van HUMAN. Wekelijks focust Lara Billie op bijzondere en actuele levensverhalen en gaat die in gesprek met mensen die zich verdiepen in de levensloop van een ander, dood én levend. Tijdens de Parade in Den Haag worden er speciale Wat blijft Parade-uitzendingen gemaakt. Lara Billie duikt samen met artiesten en het publiek in een levensverhaal van de hoofdpersoon van een Parade-voorstelling.

Op 10 en 11 juli op de Parade in Den Haag, van 15:00 uur tot 17:00 uur.

Meer over de HUMAN-pakketten

Zorgeloze Zondagen op De Parade

Dit jaar hebben we op alle zondagen van De Parade twee voorstellingen geselecteerd voor slechts 25 euro, inclusief toegang terrein. Op deze Zorgeloze Zondagen ga je zonder keuzestress je zondag tegemoet. Kijk hier voor meer informatie over de pakketten.