Je kunt natuurlijk gaan zitten wachten totdat het openbaar bestuur en instanties dingen voor je regelen. Voor hetzelfde geld (of zelfs minder) steek je zelf de handen uit de mouwen. Durf te doen.

Wars van populisme en sensatiezucht, wil Human mens en wereld vooruithelpen door autonomie en verantwoordelijkheid te bevorderen: Zelf denken, samen leven. Wij geloven dat de wereld gebaat is bij mensen die verder kijken dan hun neus lang is en vragen stellen, zelf denken, hun eigen mening vormen, bereid zijn tot veranderen, de handen uit de mouwen steken.

Human belicht, bewondert en steunt actieve burgers. Mensen die zien hoe het beter kan en weigeren lijdzaam toe te kijken hoe het ene goede plan na het andere in een bureaucratische la verdwijnt, bedekt door een lading goede bedoelingen.

Vaardigheden verwerven

Actief burgerschap, oftewel burgers die in de gaten proberen te voorzien die overheid, markt en het traditionele maatschappelijke middenveld laten vallen en daarin verantwoordelijkheid nemen.  
 
In veel van onze programma’s onderzoeken we hoe we als publieke omroep een bijdrage kunnen leveren aan het verwerven van vaardigheden om als individu en actief burger veerkrachtig en weerbaar deel uit te maken van de samenleving.
Laat je inspireren door de actieve burgers in de films Holwerd aan Zee en De vrouwen van Venserpolder. Of check de Human-serie We Doen Het Zelf Wel, onze verhalen van het We Doen Het Samen! Festival, interviews met interactieve burgers of onze reportages over inspirerende burgerinitiatieven.