Enmely Sophia
Als vrijwilliger bij Humanitas Get a Grip helpt Enmely jongeren tussen de zestien en 25 jaar om grip op hun financiën te krijgen. Dat doet ze door te helpen om zicht op uitgaves te krijgen, maar ook door te helpen bij belastingaangiftes en het aanvragen van terugbetalingsregelingen bij schulden. Maatschappelijke werkers ziet Enmely als een soort superheld. "Als ik zie dat iemand zijn of haar probleem heeft opgelost, dan geeft mij dat ook een gevoel van rust. Weer iemand geholpen, op naar de volgende!"

Over Durf te Doen

De wereld is gebaat bij mensen die verder kijken dan hun neus lang is en vragen stellen, zelf denken, hun eigen mening vormen, bereid zijn tot veranderen, de handen uit de mouwen steken. Daarom maken we in samenwerking met Humanitas en het Instituut voor Publieke Waarden de webserie Durf te Doen.

We geven een podium aan praktische wijsheid: mensen die in het maatschappelijke veld werken vanuit wat rechtvaardig is. Mensen die zien hoe het beter kan en weigeren lijdzaam toe te kijken hoe het ene goede plan na het andere in een bureaucratische la verdwijnt, bedekt door een lading goede bedoelingen.