Na meer dan vijftig docu's van over de hele wereld te hebben geproduceerd, is Jos de Putter genomineerd voor de CFAP Prijs. Dat is bekend gemaakt tijdens de slotavond van de Holland Film Meeting op het Nederlands Film Festival.

Het is inmiddels zeven jaar geleden dat Jos de Putter begon met het maken van videobrieven van over de hele wereld. Met 2Doc Kort geeft hij filmmakers de ruimte om in een minuut of tien een belangrijke ontwikkeling in de wereld te laten zien die haar of hem persoonlijk raakt. Als een videobrief, van de maker aan de kijker.

Zo maakte hij samen met regisseur David Verbeek de documentaire: Trapped in the City of a Thousand Mountains. De film gaat over het Chinese metropool Chongqing. Hier wordt de bloei van hiphopbands door de autoriteiten aan banden gelegd. 

De tekst gaat verder onder de video

Door de stijl van deze videobrieven kan De Putter snel inspelen op actualiteiten. Zo passeerden dit jaar films uit Wuhan, een ziekenhuis in Bergamo en een verlaten New York door corona de revue. 

De tekst gaat verder onder de video

In deze video legt Jos de Putter uit waarom hij genomineerd is voor de CFAP Prijs en vertelt hij wat hij met het prijzengeld wil gaan doen.

Wat is de CFAP Prijs?

Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten in het zonnetje te zetten. De nieuwe prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetoon aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling.

De uitreiking van de CFAP Prijs vindt plaats op 9 oktober om 16.00 uur in Rosarium Amstelpark. De winnaar ontvangt hun prijs uit handen van presentator Hadassah de Boer.