Als de Rotterdamse Bep de Bruin na 10 jaar dood in haar woning wordt gevonden, is de stad in shock. Hoe was het mogelijk dat niemand haar had gemist?

'Goede buren' veelvuldig in de media besproken

1 oktober, NRC Handelsblad: Eenzame mensen zijn niet per se fijne mensen
"De documentaire ‘Goede buren’ was het klapstuk van de eenzamenavond op NPO2. „Ik ben benieuwd wie er aan mijn kist komt staan…” Door Arjan Fortuin. 
Lees verder

30 september, De Groene Amsterdammer: Tredmolen
"In de Week tegen Eenzaamheid twee Nederlandse documentaires die niet sterker zouden kunnen verschillen dan nu het geval is. ''Goede buren' (HUMAN) speelt in Groot IJsselmonde-Noord, Rotterdam. Sinds de vondst in 2013 van de tien jaar dood in haar huis liggende Bep de Bruin en de collectieve ontsteltenis daarover – een mix van verontwaardiging en schuldgevoel – is de gemeente actief in het signaleren en tegengaan van vereenzaming. Die alleen al blijft toenemen door het collectief ouder worden en het verlies van cohesie." Door Walter van der Kooi. 
Lees verder

7 februari, Filmkrant: Stella van Voorst van Beest: "Ik was geschokt. Ze zat gewoon keihard te liegen"
"Waarom is eenzaamheid een taboe, kun je je afvragen? Heeft het misschien iets te maken met een maatschappij die alleen gericht is op succes? Stella van Voorst van Beest maakte over eenzaamheid 'Goede buren', nadat in 2013 in het nieuws kwam dat een Rotterdamse vrouw tien jaar alleen dood in haar woning had gelegen. Deze film moest dus gemaakt worden." Door Roland Rovers. 
Lees verder

Meer 'Goede buren'