NIEUWE AFLEVERINGEN

Grote grazers gestolen uit Oostvaardersplassengebied

Afgelopen zomer zijn er grote grazers ontvreemd uit het natuurgebied rond de Oostvaardersplassen. Het gaat om zeven veulens uit het Oostvaardersveld en een heckrundkalf uit de Oostvaardersplassen. 

Lees verder →

Omstreden Confucius Instituten

Het Groningen Confucius Instituut verschaft financiële steun aan veertien middelbare scholen door heel Nederland. De omstreden Instituten vallen onder het Chinese ministerie van Onderwijs. 

Lees verder →
 

Trial by media

Wanneer stellen media terecht een misstand aan de kaak en helpen zij de emancipatie van slachtoffers van seksueel machtsmisbruik? Wanneer kunnen vermeende daders zich beklagen over ‘trial by media'?

Lees verder →
 

MEDIALOGICA

Na slapen en werken besteden wij de meeste tijd aan het gebruik van media. Zij dienen als gids om greep te krijgen op de werkelijkheid, ze bepalen in belangrijke mate ons beeld van de werkelijkheid. Maar in hoeverre zijn ze een betrouwbare gids? Hoe verhoudt het beeld dat zij schetsen zich tot de werkelijke wereld? Welke mechanismen zijn er aan het werk? 
Medialogica gaat over hoe de werkelijkheid verdrongen kan worden door beelden, met een nieuwe werkelijkheid tot gevolg.

STEUN MEDIALOGICA, WORD VRIEND VAN HUMAN

Human wil mens en wereld vooruithelpen met een gezonde dosis blikverruiming. Hersenvoer voor doendenkers, mensen die eerst vragen stellen vóór ze zich een mening vormen. En vervolgens ook echt iets doen voor de wereld.

Doe je mee? De wereld heeft mensen nodig.

Word vriend. Voor slechts 1 euro per maand krijg je meer stof tot nadenken.

Samen leven in een mooiere wereld. Dat is ons doel. Samen met jou én 149.999 anderen. Want met 150 duizend vrienden blijft Human als publieke omroep bestaan.

HUMAN NIEUWSBRIEF

VOLG MEDIALOGICA