Waarom Bleef Je Niet Voor Mij besproken in de media

22 oktober 2021 - Studenten-Oscar voor taboedoorbrekende documentaire
Gisteren won ze de studenten-Oscar voor haar taboedoorbrekende documentaire ‘Waarom bleef je niet voor mij?’ Winnaar en regisseur Milou Gevers te gast bij Khalid & Sophie.
Kijk het fragment

Milou Gevers te gast bij Khalid & Sophie

13 december - Nederlands Film Festival bekroont winnaars Studentencompetitie met Talent Awards
De KNF Award, uitgereikt door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, voor beste eindexamenproductie gaat naar Waarom bleef je niet voor mij? van Milou Gevers (Nederlandse Filmacademie).
Lees verder

Milou Gevers bij Nieuwsuur

23 oktober - De Groene Amsterdammer - Het tastbare resultaat van vier jaar filmacademie
"Een jaar of wat had ik het voorrecht aanwezig te zijn bij de evaluaties van de eindexamenfilms van de Filmacademie (NFTA) in Amsterdam. Weinig leuker dan twee dagen lang in een zaal vol studenten en docenten kijken naar het laatste tastbare resultaat van vier jaar opleiding en er daarna gezamenlijk over praten." Door Walter van der Kooi
Lees verder

21 oktober - De Nieuws BV - BNNVARA - NPO Radio 1
In de documentaire Waarom bleef je niet voor mij praat maakster Milou Gevers (28) met kinderen die hetzelfde mee hebben gemaakt als zijzelf: de zelfmoord van een ouder.
Luister hier het gesprek

Milou Gevers bij De Nieuws BV

4 oktober - Nieuwsuur - NOS/NTR - NPO 1
Milou verloor haar moeder door zelfdoding en wil nu taboes doorbreken

Milou verloor haar moeder door zelfdoding en wil nu taboes doorbreken,Ze leggen de schuldvraag bij zichzelf, worstelen met hun verdriet en zijn bang de andere ouder ook kwijt te raken. Kinderen die één van hun ouders verliezen door zelfmoord kunnen er maar moeilijk over praten. Want op het onderwerp rust een groot taboe.
Kijk verder

23 september - de Volkskrant - Doden, deepfakes en een dorp vol verhalen: acht opvallende nieuwe filmmakers, vers van de Filmacademie
Milou Gevers (29), regisseur van Waarom bleef je niet voor mij?, een documentaire over jonge kinderen met een ouder die zelfmoord pleegde, opgebouwd uit een mix van uiterst openhartige gesprekken met jonge ervaringsdeskundigen en stop-motionanimatie. Door Bor Beekman
Lees verder →

Milou Gevers

21 september - NRC - Waterval van tranen
Waarom bleef je niet voor mij? is aangrijpend. De moeder van maakster Milou Gevers pleegde zelfmoord toen Gevers een tiener was, maar vrijwel niemand durfde daar met haar over te praten.
Lees verder →

Praten helpt!

Praten over zelfmoordgedachten helpt en kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.