In september organiseren theatergezelschap Vis à Vis en HUMAN een bijzonder programma. Op vrijdagen kun je voorafgaand aan theaterspektakel POPPY in gesprek met een filosofisch practicus. Vrienden van HUMAN ontvangen 5 euro korting op een kaartje voor de voorstelling.

Hoor je schaamte te voelen als je gaat vliegen? Kan je nog vlees eten? Wat doe je met klimaatdepressieve gevoelens? Wat is verantwoordelijkheid nemen voor het klimaat?  

Klimaatverandering is een van de grote vragen van onze tijd. Vis à Vis reflecteert erop in de voorstelling POPPY. HUMAN doet dit ook met programma’s zoals Het Grote Groene Idee, Het Filosofisch Kwintet en Wat houdt ons tegen? In september gaan Vis à Vis en HUMAN de samenwerking rondom dit thema aan op de Filosofische Vrijdag.


Dan speelt Theatergezelschap Vis à Vis de voorstelling POPPY, waarin het klimaatbewuste meisje Poppy de strijd aangaat om een oeroude boom te redden. Tijdens de voorstelling worden grote dilemma’s aangeraakt, waaronder onze omgang met de natuur, onze verantwoordelijkheid en solidariteit tussen generaties. Het publiek wordt uitgedaagd om op het eigen handelen voor het klimaat te reflecteren.

Op de Filosofische Vrijdagen met HUMAN kun je voorafgaand aan de voorstelling alvast over deze onderwerpen in gesprek gaan met een filosofisch practicus. In een kort gesprek van ongeveer 15 minuten leer je denken over je denken over een vraagstuk dat jou interesseert, bijvoorbeeld over je vliegschaamte, vlees eten, of iets heel anders. 

De Filosofische Vrijdagen zijn op 1, 8, 15 en 22 september op het terrein van Vis à Vis. De filosofische gesprekken zijn tussen 19:00 en 20:30 uur en gratis toegankelijk voor publiek met een toegangskaartje voor POPPY. Let op, er is beperkt plek. De voorstelling start om 21:00 uur.

Met korting naar POPPY

Vrienden van HUMAN krijgen 5 euro korting op een (regulier) kaartje voor de voorstelling POPPY. Vraag de actiecode aan en bestel je kaartje met korting. Deze actie is helaas afgelopen. 

Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Klik op de titel om meer informatie te tonen

POPPY

Een turbulente roadtrip comedy in het oog van de storm

Hoe ziet een vakantie er in de nabije toekomst uit? Naar welke wereldwonderen kunnen we nog afreizen? De nieuwe zomervoorstelling van Theatergezelschap Vis à Vis laat je meereizen naar een wereld waarin niets meer is wat het lijkt.

Wanneer Poppy met haar ouders op vakantie gaat naar De laatste Woudreus, één van de laatste overgebleven toeristische attracties, neemt deze reis een plotselinge wending. Ze belandt in een absurdistische wereld, waarin ze samen met een vriend uit onverwachte hoek haar dwalende ouders probeert terug te vinden.

In het muzikale spektakel POPPY geeft de fantasie van de jonge heldin uitzicht op een hoopvolle toekomst. POPPY is van 31 augustus t/m 24 september te zien op de locatie van Vis à Vis, naast het Almeerderstrand.

Uniek theater spektakel

Theatergezelschap Vis à Vis speelt haar openluchtvoorstellingen op een vaste vestiging bij het Almeerderstrand. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. Vis à Vis creëert in haar eigen originele buitentheater een wereld vol buitengewone mogelijkheden, humor en verrassingen. In al het theatrale geweld blijft de kleine menselijke maat de hoofdrol spelen.

Filosofisch spreekuur

Leer denken over je denken in gesprek van 15 minuten

Wat is verantwoordelijkheid eigenlijk? Kun je vrij zijn in een relatie? Wat is ware vriendschap? En... hoe denk jij over deze vragen?

Tijdens de filosofische gesprekken duik je in eigen denken en verras je jezelf met een nieuwe kijk. Filosofisch practici van Het Gilde van Filosofisch Practici begeleiden je in een kort gesprek over een persoonlijk vraagstuk, via een deepdive in je denken over dat vraagstuk, naar een vraag die bevrijdt. De vraag krijg je na afloop mee om nog een tijdje (of een leven lang) op te kauwen. Een vraag om vrijer van te worden dus. Én een beetje wijzer. Eerder interviewden we filosofisch practicus Margit Vegter over hoe zo’n gesprek in z’n werk gaat.