Fragmenten

Op 26 februari 2020 kwam Silke op consult.

"Waarom denk ik altijd dat ik overal invloed op heb? Het geeft me erg het gevoel dat ik daarom ook overal (mede) verantwoordelijkheid voor ben. Is dit een ego-dingetje? Ik kan bijv. dingen vaak aanvoelen of aan zien komen en anderen en mezelf daardoor behoeden voor ‘missers’. Hartstikke mooi en handig, maar ook erg vermoeiend en weleens vervelend voor een ander."

Op 15 april 2020 kwamen Marous, Sandra, Karin en Emmy op consult.

In deze sessie werd er volop gefilosofeerd over kwesties ten tijden van de coronacrisis. Hun vragen: hoe zorg ik dat ik niet in een mentale lockdown kom? (Marous) Hoe ga ik straks dealen met zoveel mensen om me heen? (Emmy) Welk effect heeft deze crisis op mijn kleuter? (Karin) En hoe ga ik om met mijn behoefte aan maatschappelijke ondersteuning? (Sandra)

Vraag het een filosoof

Soms zou je je denkpatronen over werk, corona, racisme, klimaat, of het ouderschap wel eens flink willen opschudden. Dat kan in ons online spreekuur met praktische filosofen Ariane van Heijningen en Ernst Meijer. Neem jouw vraag* eens grondig onder de loep.

Krijg een online consult via Instagram op woensdag 11 november tussen 20:00 en 21:00 uur worden je gedachten binnenstebuiten gekeerd en nieuwe vragen opgeworpen die je uiteindelijk nieuwe inzichten opleveren.

* Vragen die heel praktisch zijn, zoals ‘hoe kan ik minder vlees eten’ of empirisch van aard zijn, zoals ‘kan je CO2 door je vliegreis compenseren met bomen planten’, lenen zich minder goed voor het filosofische gesprek. De vragen moeten jezelf aangaan en bezighouden, en niet te groot zijn ('kunnen bomen denken?'). 

Masterclass Socratisch Coaching

Socratisch coachen is een manier van begeleiden, waarbij je als gesprekspartner het doel hebt de wijsheid van de ander te activeren. Als professional maar ook privé, kom je met regelmaat in aanraking met het begeleiden van ontwikkelingsprocessen. Door deze techniek zorg je dat de ander zijn eigen beste adviseur wordt. In de masterclass leer je buitengewoon zorgvuldig kijken en luisteren en help je je gesprekspartner om het eigen denken op te rekken, zodat er nieuwe (handelings)mogelijkheden ontstaan. Als critical friend zet jij jouw vragend vermogen en slimme sensitiviteit om in rake vragen die leiden tot fundamentele groei.

De Masterclass Socratic Coaching wordt online georganiseerd door Ariane (Curiosophy Academy) en begint op 20 november!