Filosofisch spreekuur op Instagram

In ons Insta-spreekuur met twee praktische filosofen schudden lezers hun denkpatronen op. Ariane van Heijningen (denkplaats.nl) en Ernst Meijer (komdenken.nl) stellen je via een online filosofisch consult op Instagram in staat om je vraag eens grondig onder de loep te nemen.

Wil jij net als Silke nadenken over je eigen denken? Of wil jij je denkpatronen over bepaalde kwesties eens flink opschudden samen met Ariane of Ernst? Stel je vraag op: human.nl/insta-spreekuur

Het volgende spreekuur is op woensdag 16 september om 20:00, live via Instagram.

Fragmenten

Tweede filosofisch spreekuur
Op 15 april 2020 kwamen Marous, Sandra, Karin en Emmy op filosofisch spreekuur bij Ernst en Ariane. In deze sessie werd er volop gefilosofeerd over kwesties ten tijden van de coronacrisis. Hun vragen: hoe zorg ik dat ik niet in een mentale lockdown kom? (Marous) Hoe ga ik straks dealen met zoveel mensen om me heen? (Emmy) Welk effect heeft deze crisis op mijn kleuter? (Karin) En hoe ga ik om met mijn behoefte aan maatschappelijke ondersteuning? (Sandra)

De vraag van Silke
Op 26 februari 2020 kwam Silke op filosofisch consult bij Ernst. Haar vraag was:

"Waarom denk ik altijd dat ik overal invloed op heb? Het geeft me erg het gevoel dat ik daarom ook overal (mede) verantwoordelijkheid voor ben. Is dit een ego-dingetje? Ik kan bijv. dingen vaak aanvoelen of aan zien komen en anderen en mezelf daardoor behoeden voor ‘missers’. Hartstikke mooi en handig, maar ook erg vermoeiend en weleens vervelend voor een ander ðŸ™‚."