HUMAN is dit jaar trotse programmapartner van Movies that Matter. Het festival vindt plaats van 8 tot en met 16 april in Den Haag.

Shorts Competitie

HUMAN verbindt zich aan het Shorts Programma. Zeven films maken kans op de nieuwe Shorts Award en prijzengeld van 1.500 euro. HUMAN-eindredacteur Kees Vlaanderen zit in de jury van deze competitie.

Movies that Matter

Programma

Op woensdag 13 april vindt de vertoning van Along the Way plaats, met na afloop van de film een gesprek met onder andere regisseur Mijke de Jong, eindredacteur Kees Vlaanderen en de tweeling uit de documentaire. HUMAN Educatie organiseert een masterclass Medialogica met een vertoning van De Veroordeling en we bieden online lesmateriaal over Klassen.

Along the Way

Educatieprogramma - Masterclass Medialogica

In samenwerking met Beeld en Geluid organiseren we een vertoning van De Veroordeling met een masterclass Medialogica. In deze masterclass worden studenten en hun docenten zich bewust van de wisselwerking tussen publieke opinie, politiek en media en hoe die onze kijk op de werkelijkheid soms dramatisch beïnvloedt. Het programma is te boeken op vrijdag 8 april en op maandag 11 tot en met donderdag 14 april.

De Veroordeling

Online lesmateriaal over Klassen

Voor de documentaireserie Klassen ontwikkelden HUMAN, IDFA en Movies that Matter speciaal lesmateriaal onder de noemer Klassen in de Klas, voor het voortgezet onderwijs en het mbo. Aan de hand van fragmenten, kijkvragen en verdiepingsopdrachten kunnen docenten, scholieren en studenten in gesprek gaan over onder andere kansenongelijkheid, prestatiedruk en beeldtaal. Het online lesmateriaal vind je op deze pagina. 

Korting voor vrienden van HUMAN

Vrienden van HUMAN ontvangen korting op de volgende (offline) vertoningen van de HUMAN-film Along the Way:*

10 april - 12:15 uur - Pathé Buitenhof
13 april - 20:00 uur - Pathé Buitenhof
16 april - 16:00 uur - Pathé Buitenhof

Meld je hier aan om de actiecode te ontvangen. Je betaalt als vriend van HUMAN dan 9,50 euro voor een kaartje in plaats van 11,50 euro.

* Let op: deze film zit ook in het 'Meet the Makers' Industry programma, daar is deze korting niet geldig.

Nog geen vriend van HUMAN? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Check het hier.