In 2019 was Human trotse mediapartner van theaterfestival de Parade. Op het festivalterrein kon je 'daten met denkers', je kon opnames van Brainwash Talks bijwonen, Stine Jensen gaf een mini-college en we maakten mooie verhalen over en vanaf de Parade. We zetten ze hieronder nog eens op een rijtje.

#1. De Parade maakt een stad gelukkig

Terts Brinkhoff is grondlegger van het roemruchte festival, en hoewel hij inmiddels niet langer de directeur van de club is, speelt-ie nog een belangrijke rol. We spraken hem samen met zijn zoon Luc voorafgaand aan de eerste festivaldag van 2019. Onze verslaggevers reisden af naar Het Domijn in Weesp, waar de meeste tenten en spullen voor de Parade liggen opgeslagen.

Lees het interview met Luc en Terts →

#2. Voorstelling over samenleven

In theatervoorstelling ‘Come Unity’, deze zomer te zien op de Parade, stelt Collectief Poly Poly de vraag: ‘Hoe samen te leven?’ Die vraag is simpel, het antwoord niet. Een zoektocht naar een nieuwe vorm van samenleven, met een flinke dosis hoop. Human ging op bezoek bij een doorloop van de voorstelling.

Lees de reportage →

#3. Een avond op de Parade

De Parade is een festival apart. We observeerden hoe een avond eraan toe gaat. Kijk mee met 'een avond op de Parade'.

#4. Theater over de positieve kant van opdringerigheid

Hardop muziek luisteren in de trein, luid bellen op straat. Opdringerigheid is vaak negatief. Maar collectief Het Paradijs belicht in theatervoorstelling 'Vormen van opdringerigheid' een andere kant: toenadering zoeken. We spraken met het collectief bij de laatste repetitie. 

Lees verder →

#5. Een eerste speeldag op de Parade

Tekst doornemen, tent versieren, technische doorloop, kostuum aantrekken, kaartjes verkopen. We volgden actrice en theatermaker Annica Muller een dag op de Parade, op de eerste speeldag van haar solovoorstelling ‘Burning Butterfly’. "Je komt op een punt dat je denkt: ik ben echt een ondernemer als artiest."

Kijk de fotoreportage en ontdek een eerste speeldag →

#6. Zo snel vliegt een mening uit de bocht

Hoe komt een mening tot stand? Tom Lash neemt je mee in de wereld van een columnist en laat je ontdekken hoe een mening eigenlijk wordt gevormd. En wat je met die mening moet. We liepen een dag met Lash mee, op de Parade in Utrecht.

Lees de reportage →

#7. Een Parade-directeur kan nooit achterover leunen

Nadat de laatste stekker uit het terrein in Amsterdam werd getrokken 25 augustus, kwam er een einde aan Parade 2019. Samen met directeur Nicole van Vessum kijken we terug op "het jaar dat alles klopte".

Lees het hele gesprek →

#8. De Parade 2019 in cijfers

Meer terugblikken