Vanaf de laatste uitzendingen van de serie gaan we het land in met in elke provincie een Meetup. Naar aanleiding van de verhalen uit de serie gaan we het gesprek aan met onderwijsprofessionals, lokale politici en andere betrokkenen bij het onderwijs over wat er nodig is om kansengelijkheid in het onderwijs te vergroten.

We sluiten aan bij de ervaringen van de professionals (docenten, schoolleiders, bestuurders, lokale politici) in de zaal om zo het gesprek te voeren over wat er nodig is om meer strijders te creëren en hoe we hen meer ruimte kunnen geven. In elke meetup komen we zo tot de tien belangrijkste voorwaarden die nodig zijn bij het creëren van kansen voor álle kinderen. Vervolgens maken we concrete afspraken om te zorgen dat er echt stappen worden gezet.

Dit doen we in het voorjaar van 2021, om in mei van datzelfde jaar af te sluiten met een grootse slotbijeenkomst in Den Haag. Daar nodigen we naast afgevaardigden van de regionale meetups, ook landelijke politici en beleidsmakers uit, net als de landelijke onderwijspartijen. Hier bepalen we de afspraken voor de toekomst; hoe zorgen we ervoor dat kansenongelijkheid steeds meer tot het verleden zal gaan behoren?

De komende maanden zal hier meer informatie komen te staan over wanneer de meetups zijn en hoe je je aan kunt melden. Houd deze pagina dus in de gaten.