Gelijke Kansen voor elk kind een onhaalbare zaak? Wij denken van niet. Daarom zijn we direct na de laatste uitzending van Klassen het land in gegaan om naar aanleiding van de serie met betrokkenen door te praten over oplossingen.

Wat gaan we doen?

Eerder waren fragmenten uit de serie het startpunt voor gesprek in 14 Meetups (in alle 12 provincies). Daar haalden we samen de problematiek boven water, deelden we ervaringen en bedachten we wat er anders moest; zowel op beleidsniveau, als oplossingen waar iedereen per direct mee aan de slag kan gaan.

In elke provincie krijgt deze Meetup in het najaar van '21 een lokaal vervolg. Daar zetten we het gesprek voort. Wat is er blijven hangen? Welke acties zijn uitgevoerd? Welke netwerken gevormd? En wat moet er nog gebeuren?

Ben je eerder bij een Meetup geweest, dan krijg je automatisch bericht over de Vervolgmeetup. Ben je niet geweest, maar zou je je wel graag aansluiten, laat het ons dan weten. Dit kan door je aan te melden via klassen@eenvandejongens.nl.

Tekst loop door onder kader

Eigen meetup organiseren?

Afgelopen maanden hebben veel organisaties hun eigen Meetup georganiseerd over kansenongelijkheid n.a.v. Klassen; samenwerkingsverbanden, scholenkoepels, gemeenten, bonden en raden. Is dit ook iets voor jouw organisatie? Laat het ons dan weten, dan denken we graag met je mee? Je kunt ons mailen op klassen@eenvandejongens.nl