In de klas van de dochter van filosoof Stine Jensen heeft twee derde van de kinderen gescheiden ouders. Dat zet Stine aan het denken. Waarom scheiden we zo vaak tegenwoordig? Wat zijn de gevolgen ervan? Voor onze samenleving, voor onszelf en voor onze kinderen?

En… waarom deed ze het zelf eigenlijk?

Scheiden met Stine besproken in de media

Parel Radio (VPRO) - NPO Radio 1

13 maart - Scheiden met Stine in Parel Radio

In de klas van de dochter van filosoof Stine Jensen heeft twee derde van de kinderen gescheiden ouders. Dat zet Stine aan het denken. Waarom scheiden we zo vaak tegenwoordig? Wat zijn de gevolgen ervan? Voor onze samenleving, voor onszelf en voor onze kinderen? En… waarom deed ze het zelf eigenlijk?

Een Parel, ook voor wie niet in scheiding ligt, of wie geen relatie heeft! 

Luister fragment →

Open Huis (EO) - NPO Radio 5

11 oktober - Stine Jensen maakte een podcast over scheiden: waarom doen we dat eigenlijk zo vaak?
Er vinden ongeveer 30.000 scheidingen per jaar plaats. Dat zijn er heel veel. Het blijft toch altijd een pijnlijk onderwerp, maar het is goed om het wel bespreekbaar te maken. Er zijn namelijk heel veel mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Filosoof Stine Jensen maakte de podcast ‘Scheiden met Stine’. In zeven afleveringen bespreekt ze alles wat er bij een scheiding komt kijken. Van kinderen tot financiën.
Luister fragment →

KRO Digigids

25 september - Doen scheidende ouders hun kinderen kwaad? Waarom scheiden mensen eigenlijk? En waarom wordt er tegenwoordig op veel grotere schaal gescheiden dan vroeger?
Lees verder →

Stine Jensen

NRC

18 september - Papa en mama gaan uit elkaar
Annelies Bontjes bespreekt deze week podcasts over de liefde, over scheiden en bergen.
Lees verder →

Scheiden met Stine

VARA Gids - De Lagarde

14 september - Filosoof Stine Jensen onderzoekt waarom zoveel stellen uit elkaar gaan, én vraagt zich af waar het misging in haar eigen relatie. Door Joey Huisman
Lees verder →

Stine Jensen

Blok&Toine - NPO Radio 1

9 september - Scheiden met Stine
1 op de 3 huwelijken eindigt in een scheiding. Wat zijn de gevolgen voor de volwassenen, de kinderen en de samenleving? Dit onderzoekt filosoof Stine Jensen in de nieuwe podcast 'Scheiden met Stine'. 
Luister hier

Stine te gast bij Blok&Toine

VPRO Gids

Uit elkaar - en dan?

In de podcast Scheiden met Stine, waarin ook haar ex en haar dochter aan het woord komen, onderzoekt filosoof Stine Jensen het fenomeen echtscheiding aan de hand van haar eigen ervaringen. ‘De traditionele vorm past niet meer.’ Door Radha Ramdhan
Lees verder →

Stine Jensen

Spijkers met Koppen - BNN/VARA

4 september - Stine vertelt over haar podcast Scheiden met Stine.
Luister hier →

Stine Jensen te gast bij Spijkers met Koppen

NRC

Scheiden is nu de norm, maar de samenleving is er niet klaar voor

3 september - Relaties Echtscheiding wordt de norm – of is dat al, stelt Stine Jensen vast. Naast conflictlessen voor kinderen bepleit ze ook conflictlessen voor al die scheidende ouders.
Lees verder →

Stine Jensen