Begin september stond 3FM Tussenuur weer in het teken van #kutvoorlichting, een week waarin betere, leukere en diversere seksuele voorlichting centraal staat.

'#Kutvoorlichting' veelvuldig in de media besproken

5 september, Jinek - NPO 1
De Sekszusjes schuiven aan om over seksuele voorlichting te praten. "We hebben het zelf gemist", zegt Marcelle Arriëns. Herman: "Als je met iets kan lachen, kan je het ook normaliseren."

5 september, Linda de Munck bij koffietijd, RTL 4
"Een 5.8 voor seksuele voorlichting op school. Dat is niet best... Dit komt omdat er vaak alleen over de gevaren van seks gesproken wordt. Jongeren missen het stukje ontwikkeling van je eigen identiteit. Wie ben ik, op wie val ik, hoe pak ik dat dan aan? Dat is veel relevantere informatie."

2 september, Universiteit Utrecht - Studium Generale: In het klaslokaal blijft seks een lastig onderwerp
"Seksuele voorlichting op de middelbare school is achterhaald. Veel blijft onbesproken en dat wat wel aan bod komt is staat bol van de stereotyperingen en ideeën over hoe seks 'zou moeten zijn'. Wat voor invloed heeft dit op de jongere generatie?"
Lees verder

2 september, NPO Radio 1: Een penis kom je vanzelf wel tegen
"
Seksuele voorlichting op scholen is vooral rampenbestrijding, gericht op het voorkomen van soa's en ongewenste zwangerschappen. De leuke kanten van seks worden nog altijd te weinig belicht. Dat zei hoogleraar seksuologie Ellen Laan (Amsterdam UMC) in De Nieuws BV."
Lees en luister verder

De Nieuws BV

29 augustus, Dagblad van het Noorden: Seksles gaat over soa's, niet over plezier
"
Seksuele voorlichting op scholen gaat vooral over voortplanting, soa’s en ongewenst zwanger raken, maar nauwelijks over het plezier in seks. Scholieren geven de lessen gemiddeld 5,8 als cijfer, in een onderzoek onder ruim 2000 jongeren van 3Vraag, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel. "
Lees verder

2 september, VO Raad: EenVandaag: krappe voldoende voor seksuele voorlichting op school
"
(Oud-)leerlingen die op de middelbare school seksuele voorlichting kregen, geven deze les gemiddeld een 5,8. Dit blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel. "
Lees verder

30 augustus, NPO Radio 1: 'De sekszusjes' vinden dat seksuele voorlichting veel beter kan
"
Seksuele voorlichting op scholen gaat vooral over voortplanting, soa's en (ongewenst) zwanger raken en maar weinig over genot, liefde en diversiteit. "
Lees en luister verder

NPO Radio 1

29 augustus, Metro: Seksuele voorlichting op school: Soa hier, soa daar
"
Seksuele voorlichting op de middelbare school: heel veel verder dan de jongens die condooms over hun hoofd trekken en de meisjes die verschrikt toekijken komt het meestal niet."
Lees verder

29 augustus, Linda.nl: Jongeren: "Plezier komt nauwelijks aan bod bij seksuele voorlichting"
"Seksuele voorlichting gaat vooral over soa’s en (ongewenst) zwanger worden. Plezier komt nauwelijks aan bod. Jammer, vinden jongeren." 
Lees verder