HUMAN Hub: Tegenwind

Naar aanleiding van de documentaire Tegenwind – het verdriet van de Veenkoloniën

16 nov
Datum
16 november 2021
Tijd
20:00 - 21:30
Locatie
Utrecht, Bibliotheek Neude | Theater

De Utrechtse Bibliotheek Neude en HUMAN organiseren maandelijks een interactief programma naar aanleiding van een televisie- radio- of online programma van Human. Ontmoet de programmamakers van HUMAN en ga in gesprek over urgente maatschappelijke thema’s die HUMAN met zijn programma’s agendeert.

16 november: Tegenwind - Het Verdriet van de Veenkoloniën

Tegenwind - Het Verdriet van de Veenkoloniën laat zien hoe een wereldwijde energietransitie uitpakt in een lokale gemeenschap. De komst van een mega-windturbinepark in Groningen en Drenthe speelt mensen uit elkaar, waar ze eerder in harmonie samenleefden. De turbines, meer dan tweehonderd meter hoog, veroorzaken een tragedie. Wat wordt gewonnen en wat gaat verloren als het oude land zijn gezicht verliest en de bevolking zich verraden voelt? Tegenwind volgt een strijd die ludiek begint, maar grimmig en hard eindigt in ondergronds verzet. Twee woordvoerders worden opgepakt. Eén van hen zit maanden vast in voorarrest. Het laat diepe sporen na in de gemeenschap: hoe burgers hun vertrouwen verliezen in de overheid en naar 'de buitenkanten van het denken' worden gedreven als ze zich niet gehoord en gezien voelen.

Inclusief nagesprek.

Kosten: € 5 vriend HUMAN | € 10 niet-vriend HUMAN

Link naar kaarten: https://www.bibliotheekutrecht.nl/agenda/volwassenen/alle-activiteiten-volwassenen/humanhub-161121.html

Tegenwind - Het Verdriet van de Veenkoloniën