HUMAN is dit jaar weer trotse programmapartner van Movies that Matter. Het festival vindt plaats van 24 maart tot en met 1 april in Den Haag. Vrienden van HUMAN mogen met korting naar films op Movies that Matter.

Grand Jury Documentary Award

HUMAN verbindt zich aan de Grand Jury Documentary Competitie. Uit het volledige filmprogramma van het festival worden acht documentaires geselecteerd. Een internationale jury roept de winnaar van 5.000 euro uit.

Movies that Matter

Programma

Deze editie van Movies that Matter beleven twee HUMAN-films hun wereldpremière. Daughters of the Sun, de nieuwe documentaire van prijswinnend regisseur Reber Dosky, vertelt het verhaal van een groep Jezidi vrouwen in Koerdistan die als seksslaven zijn gebruikt door IS en nu hun leven opnieuw moeten opbouwen. En Verdwaalde Veteranen van Marjoleine Boonstra. Een ontroerende documentaire over een groep Nederlandse legerveteranen met PTSS, die een toevluchtsoord hebben gevonden op 'De Thuisbasis'.

Het complete festivalprogramma is te vinden op de website van Movies that Matter. De kaartverkoop start op 9 maart.

Daughters of the Sun

Verdwaalde Veteranen

Korting voor vrienden

Vrienden van HUMAN ontvangen 2,50 euro korting op een kaartje voor een film naar keuze. Als vriend betaal je 10 euro in plaats van 12,50 euro. Meld je hieronder aan om de korting te ontvangen. Deze actie is helaas afgelopen.


Nog geen vriend van HUMAN? Steun HUMAN, sluit je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.
 

Over Movies that Matter

Movies that Matter wil de blik verruimen door het vertonen van films over mensenrechten. Het festival vindt plaats van 24 maart t/m 1 april 2023 in Den Haag en op satellietlocaties.