Kwartslag Kort

In Kwartslag Kort dragen experts onderwerpen aan die volgens hen onderbelicht blijven of waar op een andere manier naar moet worden gekeken. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe video.

Laatste Afleveringen

Personen

Marc Josten

Marc Josten is eindredacteur van Medialogica, waarin wordt onderzocht welke invloed de media hebben op de samenleving.  'De publieke opinie is een hogedrukketel waarin media, publiek en politiek in een  spel met elkaar zijn om feiten te vergroten, verkleinen of te verdraaien'. 

Haroon Sheikh

Haroon Sheikh is filosoof en gespecialiseerd op het gebied van geopolitieke betrekkingen. Voor Human houdt Haroon bij welke landen we in de gaten moeten houden en welke economische of politieke ontwikkelingen de toekomst zullen bepalen.

Kees Kraaijeveld

Kees Kraaijeveld is directeur van de Argumentenfabriek en psycholoog. Voor Human neemt hij telkens een economisch of statistisch feit onder de loep. Stap voor stap hoopt Kees zo een overzichtelijker en feitelijk juister wereldbeeld te scheppen.

Anne-Mei The

Anne-Mei The is cultureel antropoloog en bijzonder hoogleraar, langdurige zorg en dementie. Ze bestudeerde wat voor effect het op je leven heeft als je mantelzorger bent. Voor Human houdt Anne-Mei ontwikkelingen in de zorg in de gaten.