Uitgelicht

Documentaire

HUMAN Shortdoc: Brief aan de President  →
Een nieuwe generatie heeft het gehad met de oude machthebbers in Oeganda. De razend-populaire politicus én muzikant Bobi Wine voert oppositie met gevaar voor eigen leven.

Spoken Word Sessies 'The Roaring Twenties'

Binnenkort bij HUMAN

Zondag 17 jan 2021 13:40 Human

Julia Rijssenbeek: mens en natuur
Brainwash Talks

We doen vaak alsof de mens losstaat van de natuur. Volgens filosoof en onderzoeker Julia Rijssenbeek is biologie noodzakelijk om te weten wie we zijn.

Zondag 17 jan 2021 23:05 Human

Voordat het écht onveilig wordt
De Publieke Tribune

Kan de wijkagent nog de oren en de ogen van de wijk zijn? Nederland heeft met de wijkagent hét unieke wapen tegen radicalisering. Ze zijn de ogen en de oren van de buurt en herkennen problemen voordat ze onoplosbaar zijn geworden. Maar de wijkagent wordt steeds vaker ingezet voor andere politietaken, dus raakt de politie die onmisbare voelsprieten kwijt. Wijkagenten gaan in gesprek met hun baas, plaatsvervangend korpschef Liesbeth Huyzer. Aan Coen Verbraak de taak om de werelden van de korpsleiding en van de wijkagenten met elkaar te confronteren en tot een echt gesprek te komen, tot waardevolle inzichten en - wie weet - oplossingen.

Zondag 24 jan 2021 13:40 Human

Eva Gladek: stad en klimaatverandering
Brainwash Talks

Als je iets wilt doen tegen het klimaatprobleem, zoek het dan dicht bij huis. Want steden kunnen een deel van de oplossing zijn. Industrieel ecoloog Eva Gladek laat zien hoe.

Zondag 24 jan 2021 23:05 Human

Ongelijk en ongezien
De Publieke Tribune

Kansenongelijkheid in het onderwijs is geen randstedelijk probleem. Leraren, jongeren en schoolbestuurders uit Limburg in gesprek met de Heerlense wethouder Jordy Clemens en Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad. Wat kunnen zij doen om de groeiende kloof te dichten? Kinderen met lager opgeleide ouders hebben minder kansen dan kinderen met hoger opgeleide ouders. Als je wieg in Heerlen staat, heb je dubbel pech. Het is een van Nederlandse gemeenten waar kinderen de minste kansen hebben.

Maandag 25 jan 2021 20:30 Human

De Publieke Tribune