We doen het zelf wel Festival

Een Feest voor hand, hoofd en hart

In de luwte van het Haagse rumoer is een ‘stille revolutie’ gaande van constructieve doeners met gemeenschapszin. Die niet afwachten, maar voorop lopen. Burgerinitiatieven zijn allang geen incidenten meer, maar een serieus alternatief voor het oplossen van lokale én mondiale problemen.

Zaterdag 15 april, 13.50 uur op NPO 2

Het 'We doen het zelf wel festival' is dé gelegenheid om deze omslag op inspirerende wijze zichtbaar te maken. Met radicaal nieuwe concepten voor (thuis)zorg, duurzaamheid en leefbaarheid. En voor een andere verhouding tussen burger en overheid.

Human maakt een tv-programma met de hoogtepunten van het festival dat op 25 maart in de Rijtuigenloods in Amersfoort plaatsvindt. Met lokale helden die je hart verwarmen met persoonlijke verhalen over hun dorp en stad. Met verrassende denkers en inspirerende doeners die je geest prikkelen. Met praktische workshops, speed-dates en expertmeetings.

Jan Terlouw is de speciale gast van het festival. Andere gastsprekers zijn Marjan Minnesma, Arjo Klamer, Gabriel van den Brink en vele anderen. Zij spreken elkaar in een talkshow onder leiding van Natasja van den Berg, expert op het gebied van burgerinitiatieven. Met elkaar kijken zij vooruit naar een nieuwe samenleving waar burgers het voortouw nemen.

Programmamakers Anneloor van Heemstra en Susan Koenen  ontmoeten koplopers uit dorpen en steden. Daaronder ook ‘oude bekenden’ uit de serie We doen het zelf wel, die eerder dit jaar werd uitgezonden. En ze zijn erbij als Annemarie Jorritsma de Gouden Pit Trofee uitreikt aan het meest bijzondere burgerinitiatief van het afgelopen jaar.

Een hartverwarmend programma over mensen die het zelf én samen doen.