Het Filosofisch Kwintet onderzocht in het negende seizoen over woorden waarmee we worstelen, het begrip vrijheid. Onder vrienden van Human geven we vijf boeken weg over vrijheid van filosoof Jelle van Baardewijk, die te gast was in deze uitzending.

Wat is het goede leven en brengt de vrije markt ons daar dichterbij of voert ze ons er juist vandaan? Die vraag staat centraal in Het goede leven en de vrije markt van Jelle van Baardewijk, Govert Buijs en Ad Verbrugge. Vrienden van Human maken kans op dit boek door te reageren op de vraag: Wat versta jij onder vrijheid?

Onderbouw je antwoord filosofisch in maximaal 100 woorden door via deze link je reactie te sturen. Wie weet win jij één van de vijf exemplaren.

Reageer vóór 26 augustus om kans te maken. Door mee te spelen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Ter inspiratie kun je hieronder de hele aflevering van Het Filosofisch Kwintet met onder meer Jelle van Baardewijk kijken. Scroll verder door om de interviews met de gasten te lezen, voor nog meer inspiratie.

Over het boek

De vrije markt is overal: ze verspreidt zich over de hele wereld en haar rol in ons persoonlijke leven is groter dan ooit. Allerlei goederen en diensten zijn toegankelijk geworden voor steeds meer mensen en het mondiale welvaartsniveau was nooit eerder zo hoog. Toch dringt zich de laatste jaren ook de vraag op naar de schaduwkanten van de globaliserende markt. Brengt de vrije markt in haar huidige vorm het goede leven dichterbij of staat ze dit juist in de weg? En wat dienen we dan te verstaan onder ‘het goede leven’?

Interviews met de gasten