OBA Live

Hoofdgast is Tjitske Lingsma over haar boek ‘All Rise. De grote ambities van het Internationaal Strafhof en de weerbarstige werkelijkheid.’

OBA Live

Hoofdgast is Tjitske Lingsma over haar boek ‘All Rise. De grote ambities van het Internationaal Strafhof en de weerbarstige werkelijkheid.’

Hoofdgast is Tjitske Lingsma over haar boek ‘All Rise. De grote ambities van het Internationaal Strafhof en de weerbarstige werkelijkheid.’ Toen het Internationaal Strafhof (ICC) in 2002 werd opgericht, waren de verwachtingen hooggespannen. In de praktijk blijkt het heel complex om veradchten te veroordelen om oorlogsmisdrijven, genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Hoe komt dat? Tjitske Lingsma deed vier jaar onderzoek naar het ICC en doet verslag in haar boek.

Max Pam met zijn rubriek Ketter en Geest met berichten die voor goddelozen, humanisten en atheïsten van belang zijn.

Panelgesprek met Marc Chavannes en Marcel Duyvestijn over de Rekentoets en over Griekenland.
Staatssecretaris Sander Dekker haalde van de week op het nippertje een meerderheid in de Tweede Kamer voor de omstreden rekentoets in het voortgezet onderwijs. Helpt een strenge toets? En: hoe zit het met van boven opgelegde onderwijshervormingen? Werken ze?

Tweede onderwerp: Wat betekent de Griekse overwinning van de links-radicale partij Syriza voor de Europese solidariteit? Zal een land ooit nog meehelpen aan een EU-reddingsoperatie als de Griekse schulden nu (deels) worden kwijt gescholden?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

OBA Live - 20-01-2015

vanaf 00:02:01