Brainwash radio

Brainwash radio

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Schrijver Niña Weijers over scheiding Brangelina

vanaf 00:02:41

Niña Weijers studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman De Consequenties (2014) werd beloond met de Anton Wachterprijs 2014, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Ook schrijft ze voor De Groene Amsterdammer en is ze redacteur bij De Gids. In Brainwash Radio over de scheiding die iedereen bezig houdt: die tussen Brad Pitt en Angelina Jolie.

Filmjournalist Gawie Keyser over de retoriek van acteur Nasrdin Dchar

vanaf 00:18:00

Gawie Keyser is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live van Human en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film en over leven. In Brainwash Radio over de retoriek van acteur Nasrdin Dchar, organisator van de Ieder1-parade, die gisteren door Amsterdam trok.

Stand-up filosoof Laura van Dolron: "Wat ons wij maakt"

vanaf 00:26:37

Laura van Dolron is theatermaker en stand-up filosoof. Vol zelfspot onderzoekt ze in haar voorstellingen hoe ze zich verhoudt tot maatschappelijke en persoonlijk ontwikkelingen. Onlangs verscheen van haar het boek Liefhebben en op 6 oktober gaat haar nieuwe voorstelling WIJ in Nederland in première. In Brainwash Radio onderzoekt ze wat dat 'wij' nou precies is, en wat ons wij maakt.

Presentator Stephan Sanders over populistisch rechts

vanaf 00:42:26

Presentator Stephan Sanders vat, improviserend en filosoferend, de uitzending van Brainwash Radio samen. Met deze keer speciale aandacht voor Thierry Baudet, die met zijn forum voor democratie meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen.