Met Alma Mathijsen, Gawie Keyser en Daniel Mügge

Brainwash radio

Abonneer je hier op de podcast van Brainwash Radio

maandag 29 oktober 2018, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers, en comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en geven zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend was. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met deze keer schrijver Alma Mathijsen, filmjournalist Gawie Keyser en hoogleraar Daniel Mügge.

Alma Mathijsen

is schrijver van toneelstukken, verhalenbundels en romans zoals ‘Alles is Carmen’ en ‘De grote goede dingen’. Vorig jaar verscheen ‘Vergeet de meisjes’, een roman over twee vrouwen die besluiten zich aan de wereld te onttrekken. 

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.

Daniel Mügge

is hoogleraar 'Political Arithmetic' aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn onderzoek probeert hij te ontrafelen waarom we de economie zo meten als we dat doen. Volgens hem verwachten we teveel van cijfers en voedt dat het nihilisme van boze burgers.