Met Nadia Bouras, Gawie Keyser en Niña Weijers

Brainwash radio

Abonneer je hier op de podcast van Brainwash Radio

maandag 27 augustus 2018, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers, en comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en geven zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend was. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Floortje Smit, met  Nadia Bouras, Gawie Keyser en Niña Weijers.

Nadia Bouras

is historicus en werkt als docent aan de Universiteit Leiden. Ze is vertegenwoordiger van het NIMAR, het Nederlands Instituut in Rabat. Bij het veertigjarig jubileum van de Marokkaanse migratie naar Nederland schreef ze met Annemarie Cottaar het boek ‘Marokkanen in Nederland, de pioniers vertellen’.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.

Niña Weijers 

studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman 'De Consequenties' (2014) werd onderscheiden met de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Ook schrijft ze voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids.