Brainwash Radio

Brainwash Radio

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Eerste uitzending Brainwash Radio

vanaf 00:00:00

Vanaf 25 januari begint Brainwash Radio van Human op NPO Radio 1. In de maandelijkse uitzendingen geven filosofen, wetenschappers, schrijvers en comedians een een frisse blik op de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine. Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit en geven zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend was. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met deze keer filosofen Daan Roovers en Lammert Kamphuis en filmjournalist Gawie Keyser.

Filmjournalist Gawie Keyser

vanaf 00:02:19

Filmjournalist Gawie Keyser, verbonden aan de Groene Amsterdammer, komende tijd vaste gast bij Brainwash radio. Over de doofpotverdenking rond de Teevendeal, het rapport rond de Russische dissident Aleksandr Litvinenko en de Netflix-serie Making a Murderer.

Lammert Kamphuis over de dood

vanaf 00:18:35

Lammert Kamphuis, freelance filosoof, onder andere voor The School of Life. Daar doceert hij over onderwerpen als vriendschap en werk. Over onze omgang met de dood.

Daan Rovers over het Depressiegala

vanaf 00:37:00

Filosoof, tot voor kort hoofdredacteur bij Filosofie Magazine en nu onder andere docent en trainer en programmamaker bij cultureel centrum De Roede Hoed in Amsterdam. Over depressies en het Depressiegala in Theater Amsterdam.

Afsluiting Stephan Sanders

vanaf 00:54:11

Presentator Stephan Sanders vat, al improviserend en filosoferend, samen. Deze keer aan de hand van een citaat dat hem opviel in Vrij Nederland, in een interview met schrijver Hans Maarten van den Brink. Namelijk: 'Ik vind de meeste mensen sowieso weergaloze helden, dat ze het volhouden, het dagelijkse bestaan. Dus moeten ze gezien worden. Beschreven.'