OBA Live

Chris van der Heijden gaat op zoek naar een moderne Raddraaier

OBA Live

Chris van der Heijden gaat op zoek naar een moderne Raddraaier

Chris van der Heijden gaat op zoek naar een moderne Raddraaier.
Wie is de raddraaier van onze tijd? Er zijn een aantal mensen die daarvoor in aanmerking komen, bijvoorbeeld Pim Fortuyn, Theo van Gogh, Geert Wilders, Edward Snowdon, Julian Assange, misschien nog iemand anders? Misschien een vrouw? Zijn raddraaiers een tijdelijk verschijnsel?
Is er nog iemand die tegenwoordig het rad in tegengestelde richting durft te draaien of draait het rad voortdurend alle kanten op?
Gesprek in de serie Raddraaiers over mensen die onze moraal beïnvloed hebben.
Chris van der Heijden is historicus en publicist

Gawie Keyser over ‘A Family Affair’, de openingsfilm van IDFA 2015.
De Nederlandse regisseur Tom Fassaert (1979) onderzoekt in ‘A Family Affair’ de geschiedenis vol conflicten van zijn eigen familie. Cruciaal in de film is de onverwachte bekentenis - voor het oog van de camera - over een lang bewaard familiegeheim waar zijn grootmoeder Marianne bij betrokken is. ‘A Family Affair’ draait in de Nederlandse bioscoop.
Gawie Keyser is filmjournalist o.a. voor De Groene Amsterdammer

Onno Blom over de Grote Schrijvers in zijn leven.
In zijn laatste rubriek voor OBA Live bekent Onno Blom welke schrijvers voor hem persoonlijk het meest belangrijk zijn. Die keuze heeft veel te maken met de boekenkast van zijn vader, waar hij als jongen de liefde voor het lezen opvatte. Hij stelt zich nu de vraag: hoe bepalend is zo’n eerste leeservaring voor je latere literaire smaak?
Onno Blom is publicist en biograaf van o.a. Jan Wolkers