OBA Live

OBA Live

Hoofdgast is Patrick Vlug, humanistisch geestelijk raadsman bij de Penitentiaire Inrichting in Zoetermeer.  Vanavond zendt Human een documentaire over hem uit onder de titel ‘De Bajeshumanist’, gemaakt door Eveline van Dijck. (Nederland 2 om 22.55 uur). Gedetineerden hebben volgens de Wet Penitiaire Beginselen recht op het belijden van hun geloof of levensovertuiging. Daarom werken er in gevangenissen geestelijk verzorgers; imams en dominees, maar ook humanistische verzorgers. In OBA Live vertelt Patrick Vlug over ‘De Bajeshumanist’, de dagelijkse praktijk in de gevangenis en de dilemma's die zijn werk als humanistisch geestelijk raadsman met zich meebrengen.
Nausicaa Marbe over ‘Big Brother’ van Lionel Shriver. De hoofdpersoon van ‘Big Brother’ haalt haar broer van het vliegveld en herkent hem nauwelijks: de slanke, hippe New Yorkse jazzpianist is talloze kilo’s aangekomen. Wat is er gebeurd? N.B. In 2009 overleed de broer van Lionel Shriver aan obesitas.http://www.atlascontact.nl/boek/big-brother/ Nausicaa Marbe is columniste bij De Telegraaf
Panelgesprek over Prinsjesdag, Kabinet en Oppositie. Dinsdag presenteert het kabinet Rutte de allereerste eigen begroting aan het Parlement. Inmiddels is het draagvlak voor het kabinetsbeleid in de peilingen gezakt naar nog maar 30 zetels voor VVD en PvdA samen. Het is moeizaam manoeuvreren voor de coalitie. En de oppositie slijpt de messen. Zou het een goed idee zijn om de coalitie uit te breiden met andere partijen? Rob Goossens is blogger bij de financiële site Das Kapital.nl en Xandra Schutte is hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.