OBA Live

OBA Live

Hoofdgast is filosoof en filmer Jurriën Rood over zijn boek “Wat is er mis met gezag?” uitgegeven door Lemniscaat Rotterdam, liep hij geruime tijd mee met de Amsterdamse politie om onderzoek te doen naar hun straatgezag. Hij zag dat in tegenstelling tot wat we horen van de media hun gezag nogal groot is. De agenten bleken een strategie te hebben ontwikkeld om met het publiek in gesprek te gaan, dat het gros van de mensen accepteert. Maar waar zit dan het probleem met gezag?Jurriën Rood (1955) is filmer en filosoof. Hij schreef en regisseerde speelfilms en documentaires en was ook filmcriticus, theatermaker en cabaretier. In 2006 studeerde hij cum laude af op een vergelijking tussen nieuwe filosofische theorie en acteurspraktijk: Stanislavski Meets Embodied Cognition.
Jhim Lamoree over de betoverende videokunst van Aernout Mik (1962) In het Stedelijk Museum in Amsterdam is de tentoonstelling 'Communitas' te zien van videokunstenaar Aernout Mik . Via geënsceneerde videobeelden geeft hij commentaar op de actualiteit, zoals de economische depressie en de rechtszaken tegen Berlusconi. Jhim Lamoree is kunstcriticus bij o.a. Vrij Nederland en conservator.
Gawie Keyser en Karin Spaink bespreken de film l’Ecume des Jours van regisseur Michel Gondry. Verfilming van het cult-boek ‘Schuim der Dagen’ (1963) van de Franse schrijver Boris Vian. Rijke jonge mensen genieten feestend  van het leven, maar langzaam gaat het mis. Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=rq10Fatnp-8 
Gawie Keyser is filmjournalist bij De Groene en blogger op human.nl en Karin Spaink is columniste bij Het Parool