OBA Live

OBA Live

Hoofdgast is historicus  Herman de Liagre Böhl over zijn boek ' Steden in de steigers'. Stadsvernieuwing in Nederland 1970-1990’ .Grootschalige krotopruiming en cityvorming voerden in de jaren zestig en zeventig de boventoon. Hoog-Catharijne in Utrecht is daarvan een  afschrikwekkend voorbeeld.Actiegroepen kwamen in opstand en de stadsvernieuwing die hieruit ontstond werd gemeengoed. Het boek (klik hier voor de link) is onlangs verschenen bij Bert Bakker.
Stine Jensen over The Killing 3. Sarah Lund, succesvol politie-inspecteur uit de Deense hitserie 'The Killing' is weer terug. In het derde seizoen van de serie staan politiek, zaken- en bankwereld centraal.Wat is het geheim van de serie en wat zijn er verder nog voor ontwikkelingen in 'serie-land' Scandinavië? Stine Jensen is filosofe en televisiemaker.
Panelgesprek over pesten op school. Dinsdag sprong de 15 jarige Fleur Bloemen voor de trein, ze zou jarenlang op school gepest zijn. Eerder dit jaar pleegde ook de 20 jarige Tim Ribberink zelfmoord vanwege langdurige pesterijen. De 18 jarige Jeffrey Arenz, - ook jarenlang gepest - schreef een brandbrief aan premier Rutte en vroeg om beleid tegen pesten op school. Pesten moet strafbaar worden. Rutte  antwoordde dat ook het kabinet zich zal inzetten. Hoe voorkomen we nieuwe zelfmoorden en wie moet wàt doen aan preventie? Met Nausicaa Marbe, columniste bij de Volkskrant en Stephan Sanders, columnist bij Vrij Nederland