Op deze pagina vind je afleveringen over de samenleving.

Zo zie je hoe in China tieners worden klaargestoomd om e-sporter te worden, en hoe psychologen in India worstelen met 'selfitis' - een verslaving aan het maken van selfies.

Mijn Boom en ik

23 januari 2022

Hoe zit het met de liefde voor bomen in de wereld? De Indiase familie Kesharwani heeft hun huis om een enorme peepalboom heen gebouwd, omdat ze geloven dat er miljoenen hindoegoden in wonen. Fernando (Costa Rica) miste de natuur zo erg, dat hij de stad de rug toegekeerd heeft en zo vaak als hij kan naar zijn lievelingsboom in de jungle gaat. Vanaf zijn zelfgemaakte nest op vijfenvijftig meter hoogte kijkt hij heel anders tegen de wereld aan. En in Ethiopië zijn ze dol op de ensetboom, die een enorm belangrijke bron van voedsel is. Van deze 'boom tegen honger' wordt werkelijk alles gegeten. En daar komt heel wat bij kijken.

Ook interessant bij deze aflevering

Schermtijd

2 januari 2022

Is de rest van de wereld net zo telefoonverslaafd als wij Nederlanders zijn? India is selfiekampioen van de wereld. Helaas worden dat geregeld kilfies, omdat de maker verongelukt voor een zo spectaculair mogelijke foto. Kapil gaat naar een therapeut om van zijn selfieverslaving af te komen. In China zijn jongeren zeven dagen in de week negen uur online, omdat ze professioneel gamer zijn. Alles om kampioenschappen te winnen. En in Burkina Faso nam Seini de smartphone uit de hoofdstad mee naar zijn dorp. Hij is een handel gestart in het verzenden van WhatsAppberichten voor zijn dorpsgenoten en hoeft niet meer naar de stad om geld te verdienen.

China

Ook interessant bij deze aflevering