Opinievorming onder de loep

Elke zaterdag bij HUMAN om 22:10 uur op NPO 2

Bij het nieuwe mediaprogramma HUMAN Mediastorm worden elke zaterdagavond de gebeurtenissen van de afgelopen week in de wereld van media, opiniemakers en beeldbepalers besproken. Presentatoren Wouter van Noort en Madeleijn van den Nieuwenhuizen buigen zich over kwesties als: hoe komt de publieke opinie tot stand? Hoe wordt die opinie gevoed door de mainstream media, sociale media, de politiek en het lobbycircuit? Wat zien en horen we? Maar misschien nog wel belangrijker: wat zien horen we allemaal niet? 

Wouter van Noort

Wouter van Noort (1985) schrijft voor NRC over technologie en media en werkte eerder bij Elsevier en de NOS. In zijn boek Is daar iemand? deed hij uit de doeken hoe fabrikanten ons verslaafd maken aan smartphones. Ook is hij gastdocent aan de Universiteit Leiden.

Madeleijn van den Nieuwenhuizen

Madeleijn van den Nieuwenhuizen (1991) werkt als rechtshistoricus en mediacriticus. Aan de City University of New York doet zij onderzoek naar rechtsgeschiedenis en politieke corruptie. Op haar Instagram-account @Zeikschrift stelt zij misstanden in de Nederlandse media aan de kaak, sinds kort schrijft ze een tweewekelijkse column voor NRC.

Verdieping bij de uitzendingen

Verder lezen