Wie is de baas over de beeldvorming? In hoeverre wordt de publieke opinie gevoed door de mainstream media, sociale media, de politiek en het lobbycircuit? Wat zien en horen we? Maar misschien nog wel belangrijker: wat zien en horen we niet? 

Het programma over beeldvorming en journalistiek keert in oktober terug op tv. Elke zaterdagavond bespreekt Mediastorm belangrijke gebeurtenissen van de afgelopen week in de wereld van media, opiniemakers en beeldbepalers. In de tussentijd gaat Mediastorm online verder met oa een nieusbrief en een wekelijks artikel. Hou deze pagina in de gaten om niets te missen.

In een steeds verder polariserende samenleving zijn dit soort vragen misschien wel belangrijker dan ooit. Ook kwesties als MeToo, de mondkapjesrel van Sywert van Lienden en omgaan met de barrage aan desinformatie tijdens een beeldoorlog zijn onderwerpen die naadloos passen bij dit nieuwe mediaprogramma. En welke beelden van de week waren de moeite waard om niet te missen?

Iedere week bespreekt de presentator met gasten de grootste mediakwestie van de week. Wat betekent het nieuws precies en hoe wordt het ons voorgeschoteld? Hoe worden we onbewust gestuurd in onze mening? Aan de hand van verschillende beelden geven de gasten duiding aan belangrijke mediakwesties.