In Vlaanderen zorgde de documentaire ‘Het proces dat niemand wou’ voor veel opschudding. Acht vrouwen getuigen hierin hoe ze slachtoffer werden van het obsessieve gedrag van de Vlaamse TV- ster Bart de Pauw. In deze Mediastorm special over grensoverschrijdend gedrag schuiven documentairemaker Tess Uytterhoeven, psycholoog en seksuoloog Goedele Liekens en regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag Mariette Hamer aan bij presentator Lara Billie Rense. Aan de hand van de documentaire worden de mechanismen achter grensoverschrijdend gedrag blootgelegd. Wat is de rol van macht? En wanneer moet de overheid ingrijpen?

Te zien op zondag 29 oktober om 17:40 uur op NPO 2 en NPO Start

Iedereen in Vlaanderen kent Bart de Pauw. Hij is daar een van de grootste mediapersoonlijkheden en geliefd bij het grote publiek. Hij was ook een man waar je graag mee wilde samenwerken. Maar die samenwerking had een keerzijde. Want wat doe je als jonge actrice als de regisseur die je net gecast heeft, 's nachts smst dat hij het bed met je wil delen? In de documentaire ‘Het proces dat niemand wou’ getuigen acht vrouwen hoe zij slachtoffer werden van het obsessieve gedrag van de TV ster. Ook in Nederland is deze 196 minuten durende documentaire inmiddels te bekijken op Prime Video. 

Wat heeft deze documentaire teweeggebracht? Aan de hand van de documentaire leggen we de mechanismes achter grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer bloot. Ook bespreken we de rol van de politiek, wanneer moet er vanuit de overheid worden ingegrepen? Mariette Hamer deelt voor het eerst wat we van het onderzoek van commissie van Rijn kunnen verwachten, over grensoverschrijdend gedrag en werkcultuur bij de publieke omroep.

Dit is ook interessant