Gesprekken met bewoners van Tuindorp Oost.

Spinvis heeft een podcast gemaakt op basis van inspirerende gesprekken, die hij heeft gevoerd met de bewoners van verzorgingstehuis Tuindorp Oost in Utrecht. Tuindorp Oost is een experiment van Socius en Careyn, waar hoogbejaarden samenwonen met jongeren. In vijf afleveringen komen verschillende thema’s aan bod, zoals omgaan met ouderdom, de mogelijkheid om te dromen en verliefd worden op je 100ste. 

RSS   iTunes

Ben je oud?

Vind je jezelf oud? De bewoners van Tuindorp Oost hebben hier zo hun eigen gedachten over. De een voelt zich lichamelijk stokoud, maar kan zich geestelijk niet voorstellen dat ze bijna honderd is. De ander heeft op zijn 25ste het gevoel al over het hoogtepunt heen te zijn. Wanneer begint ouder worden en wat zegt leeftijd eigenlijk?

De hemel

Voor sommige bewoners van Tuindorp Oost nadert de dood, terwijl voor anderen dit nog zo ver weg lijkt te zijn. Het geloof in een hemel of een volgend leven kan houvast bieden. Maar wat als dat geloof er niet is? Wat staat een mens te wachten?

Dromen

Falen als superheld, mensen van vroeger weer eens zien, het alledaagse verwerken of juist heel akelige beelden. Oude en jonge bewoners van Tuindorp Oost geven een kijkje in hun nachtelijke gedachten.

Piet de Bruin

Meneer De Bruin is overleden. Als plezierportier hield hij altijd de wacht bij de deur. Zijn overlijden blijft daardoor niet onopgemerkt. Herinneringen aan zijn aanwezigheid, zijn streken en zijn praatjes worden opgehaald.

Liefde

Liefde kent geen leeftijd. Dat blijkt ook wel uit de gesprekken met de ouderen en jongeren van het Utrechtse verzorgingstehuis. De bewoners vertellen over verliefd worden op je 100ste, de hoop dat dit toch wel eerder gebeurt en verloren geliefden, die altijd nog aanwezig zijn.

Eerder componeerde Spinvis de muziek voor de documentaire Een nieuwe morgen (regie: Kim Brand), die op 6 maart op NPO 2 zal worden uitgezonden.