Met Maartje Wortel, Gawie Keyser en Jan Willem Duyvendak

Brainwash radio

Abonneer je hier op de podcast van Brainwash Radio

maandag 24 september 2018, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers, en comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en geven zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend was. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met Maartje Wortel, Gawie Keyser en Jan Willem Duyvendak.

Maartje Wortel

 is schrijver van de romans 'IJstijd' en 'Half mens' en van de verhalenbundels 'Er moet iets gebeuren' en 'Dit is jouw huis'. Daarnaast schrijft ze verhalen, columns en artikelen voor o.a. NRC, Trouw, DasMag en De Gids.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.

Jan Willem Duyvendak

is socioloog en directeur van The Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW). In zijn onderzoek richt hij zich onder meer op de emancipatie van minderheidsgroepen en het ‘thuisgevoel’. Samen met Menno Hurenkamp schreef hij het boek Kiezen voor de kudde.