OBA Live

Panelgesprek over de Moraal van de Markt, n.a.v. het boek ‘Niet alles is te koop’ van Michael Sandel

OBA Live

Panelgesprek over de Moraal van de Markt, n.a.v. het boek ‘Niet alles is te koop’ van Michael Sandel

Panelgesprek over de Moraal van de Markt, n.a.v. het boek ‘Niet alles is te koop’ van Michael Sandel . Met Liesbeth Noordegraaf-Eelens, Peter Wim Zuidhof en Irene van Staveren.
Michael Sandell is een Amerikaanse politiek filosoof, die met zijn boek over ‘markten 2.0’ grote ophef veroorzaakte. Er is sinds de jaren ’90 op veel meer plaatsen dan vroeger het geval was marktwerking ontstaan, bijvoorbeeld op het terrein van kinderopvang. Sandell is ervan overtuigd dat het geloof in de marktwerking enorm is doorgeschoten. Het economenpanel debatteert over de vraag of problemen met marktwerking zouden zijn opgelost als we ‘de markt’ zouden opheffen. En over de vraag welke nieuwe morele vragen markten 2.0 oproepen. Liesbeth Noordegraaf-Eelens is econoom en filosoof aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam; Peter Wim Zuidhof is politiek econoom aan de Universiteit van Amsterdam; Irene van Staveren is ontwikkelingseconoom aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.
bewerking van 10-7-13. De rechtstreekse OBA Live uitzendingen vanuit de bibliotheek vervallen in juli en augustus. Er is een aangepaste programmering onder de titel 'De zomer van OBA Live'.