OBA Live

Koen Haegens over zijn boek De grootste show op aarde

OBA Live

Koen Haegens over zijn boek De grootste show op aarde

Koen Haegens over zijn boek De grootste show op aarde. Wij benoemen alles in termen van markten: de woningmarkt, de arbeidsmarkt en de relatiemarkt. Haegens onderzoekt wat een ‘markt’ nu werkelijk is. Koen Haegens is economieredacteur bij De Groene Amsterdammer. Eerder schreef hij het boek Stil de tijd.

Chris van der Heijden over Europa, een verhaal zonder lijn
Wat ‘is’ Europa nu eigenlijk? Sinds de middeleeuwen hebben mensen telkens andere beelden voor ogen als ze over Europa spreken: in de tijd van Erasmus was dat zo, tijdens Verlichting en bijvoorbeeld voor en na Tweede Wereldoorlog. Het idee ‘Europa’ zorgt ook nu in 2015 voor veel verwarring, in feite is het een verhaal zonder rode draad. Waar liggen de grenzen van Europa, tegenover wie moet Europa zich ‘begrenzen’? En vraagt dat niet om nieuwe conflicten?

Nelleke Noordervliet over de ideeën van Fareed Zakaria
De Indiaas-Amerikaanse CNN- presentator en schrijver Fareed Zakaria schreef ‘In defense of a liberal education’ over de langzame neergang van de brede culturele educatie aan Amerikaanse universiteiten. Bestaat er in Nederland zoiets als een ‘liberaal onderwijs’? En wat mag je verwachten van iemand die zo’n opleiding heeft?