OBA Live

Hoofdgast Rudi Westendorp over oud worden

OBA Live

Hoofdgast Rudi Westendorp over oud worden

Hoofdgast Rudi Westendorp over oud worden. Kinderen die nu geboren worden, worden gemiddeld ouder dan 100. Maar willen we dat wel? Wat zijn de voordelen van heel oud worden? Rudi Westendorp is hoogleraar en internist ouderengeneeskunde. Onlangs verscheen zijn boek ‘Oud worden zonder het te zijn’.
Stephan Sanders over ‘morele verwarring’. De emoties lopen hoog op vanwege een aantal affaires die met mensenrechten te maken hebben: het antisemitisme van Franse cabaretier Dieudonné, pensioenfonds PGGM stopt met investeren in Israëlische banken, voetbalvereniging Vitesse maakt excuses omdat ze een Israëlische speler niet meenam naar Abu Dhabi en er is kritiek vanwege de zware Nederlandse delegatie die de Olympische Spelen in Sotsji bezoekt. Stephan Sanders is columnist bij Vrij Nederland.
Nelleke Noordervliet over Dagboek van een Landjonker van Benno Barnard
Schrijver Benno Barnard is van origine Nederlander en woont al vele jaren in België. Hij weet op inventieve wijze zowel Vlamingen als Nederlanders te beledigen of dwars te zitten, ook nu weer in zijn dagboek/blog van 2008-2013. Nelleke Noordervliet las het dagboek en legt uit waarom Barnard haar af en toe aan Multatuli doet denken. Nelleke Noordervliet is schrijfster